Genesaret

Jag har cyklat rund Genesarets sjö. Började 20 över 6 och såg solen gå upp på andra sidan sjän. Vi cyklade upp för salighetsprisningarnas berg, läste salighetsprisningarna och rullade sedan ner igen. Kom till Tagba där Jesus gav mat till 5000 män. Mötte en svenskt turistgrupp som tyckte vi var väldigt sportiga som cyklade. Fortsatte sedan till Kapernaum, som endast är en stad i ruiner. Det är den staden som Jesus kallar för sitt hem, och det var även där han utsåg sina första lärjungar. Petrus hur finns kvar och över det har man byggt en kyrka. Mötte samma turistgrupp där igen.

Efter våra 3 stopp cyklade vi på och det är så otroligt vackert och det bästa med att cykla är att man kommer så mycket närmare naturen. Vi stannade på bron över Jordan och tog kort, stannade på ett litet 24/7 ställe och köpte glass, stannade och väntade in mina medcyklister när de gick upp för backarna. Jenessa från Usa cyklar inte så mycket, men det var hennes idé men Annelies från Holland cyklar hela tiden, men hon har inga backar. Så det var Vikingen Karin som fick leda flocken. Det var så häftigt att få cykla mellan de höga golanbergen och genesaret, en helt bedårande upplevelse som inte går att besktiva. när vi kom mer söder ut blev det grönade och mer platt. Vi stannade på en mack och åt frukost, stannade på en annan och åt lunch. De hade sagt att vi inte skulle ta längre stopp än 20 min, och det gjorde vi inte. Men för lunch stannade vi lite längre. Men när vi skulle fortsätta förstod jag varför vi inte skulle stanna, hela kroppen började göra ont!! Gjorde ont i rumpan att sätta sig på en smala mountainbiken. Stället som vi stannade på henne Ha'on, och det var det jag kände...  Sista stället vi besökte var dopplatsen i Jordan och där var de svenska gruppen oxå. Vet inte vad de hade gjort sedan vi såg de i Kapernaum, för vi hade cyklat och de åkt buss. Men det är något speciellt med den platsen, det är en turistsevärdighet, men det är en plats som förändrar människors liv.

Tillbaka till Tiberias efter 10h, slut och svett. Men glad över att vi hade gjort det! Vi räknar att vi cyklade 70 km och för en otränad kropp var det ganska lagom. Badade i Genesaret och sedan var det att vänta på bussen och en busstur på 2½h på en ömmande bak. Men det var det värt!


Kommentarer
Postat av: Leif

Hej, vikingen!

Det låter som det bästa sättet att uppleva Israel, på cykel och få alla intrycken som det ger (förrutom värk i ändan föståss).

Det var strongt gjort!När kommer du hem???A-C + Leif

2010-04-22 @ 14:41:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0